Ontwikkelaar PUBG Mobile gaat spel zelf uitbrengen in India

Ontwikkelaar PUBG Mobile gaat spel zelf uitbrengen in India

PUBG Corporation gaat PUBG Mobile zelf uitbrengen in India, nadat het spel eerder deze maand werd verbannen in het land.

Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Eerder deze maand haalde de Indiase overheid 118 Chinese apps, waaronder PUBG Mobile, offline. Hoewel PlayerUnknown's Battlegrounds is ontwikkeld in Zuid-Korea, werd de mobiele versie uitgegeven door het Chinese Tencent.

PUBG Corportation laat weten de keuze van de Indiase overheid "te begrijpen en te respecteren". De uitgeefrechten worden nu weggehaald bij Tencent en het bedrijf gaat het spel zelf uitgeven in India. Wanneer dit gebeurt, is niet bekend. Tencent blijft het spel op iOS en Android wel in andere delen van de wereld uitgeven.

Volgens het Indiase ministerie van informatiechnologie maken de Chinese apps zich schuldig aan "activiteiten die schadelijk zijn voor Indiase soevereiniteit". Naast de populaire battle royale-game zijn allerlei andere functionele en dating apps, waaronder het populaire WeChat, verbannen. India gooide in juni al 59 Chinese apps in de ban. De twee landen zijn al tientallen jaren in conflict over een gebied op de grens bij de Himalaya.

PUBG mobiel

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou