Nieuws
babylons fall

Ontwikkelaar Platinum Games heeft grote plannen voor 2020

Ontvangt investering van Tencent

Geschreven door Dagmar De Groot op
Platinum Games, bekend als de ontwikkelaar van onder andere de Bayonetta-games, heeft een partnerinvestering ontvangen van Tencent, een Chinees technologiebedrijf. Platinum’s CEO Kenichi Sato zegt dat 2020 het jaar is waarin zij echt tot hun recht gaan komen.

De ontwikkelaar van Nier: Automata, Platinum Games, laat in een conversatie met Inside Games weten dat er een groot aantal grote aankondigingen staan gepland voor 2020, waarvan de eerste de investering van Tencent is. Met het geld dat zij hiermee ontvangen wil Platinum Games uiteindelijk zelf games gaan uitbrengen, in plaats van ze alleen te ontwikkelen.

Het is al een tijdje bekend dat er een nieuwe game komt van de ontwikkelaar, al is dat niet Bayonetta 3. De eerst volgende game van Platinum is Babylon’s Fall, waarvan ook een nieuwe trailer is getoond tijdens de afgelopen State of Play-stream van PlayStation. Een releasedatum voor deze game is er echter nog niet, dus er is een grote kans dat één van deze aankondigingen de releasedatum is.

“Dit jaar is het jaar dat de Olympische Spelen in Tokio worden gehouden. Ik geloof dat iedereen over de hele wereld naar Japan zal kijken. Als een gamestudio die Japan vertegenwoordigt, willen wij als Platinum Games alles uit de kast halen om aandacht van fans over de hele wereld te krijgen en iedereen een glimlach te bezorgen,” zegt Sato. Er is verder nog niks bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Platinum Games grote plannen heeft voor de toekomst.

Dit artikel delen:

Lees meer

Mmorpg gebaseerd op Final Fantasy 15 komt naar smartphones Laatste episode Kentucky Route Zero eind deze maand eindelijk uit
0

Reacties op: Ontwikkelaar Platinum Games heeft grote plannen voor 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.