Uitgever Microsoft geeft aan dat het partnerschap met Darkside Game Studios is beëindigd. Er werkten zo'n vijftig mensen bij de studio; deze zijn ontslagen. De bronnen zeggen dat de reboot geannuleerd is, hoewel Microsoft aangeeft nog wel aan de Xbox One-game te werken. Het bedrijf zegt niet welke studio aan de reboot werkt en of de assets van Darkside Games gebruikt gaan worden.

Onverwacht

Het sluiten van de studio kwam onverwacht, aldus een van de oud-werknemers van Darkside Game Studios. "De leidinggevenden die [de game] hebben gezien waren onder de indruk en deze ochtend nog gaven ze het signaal dat het project stevig stond", aldus een oud-werknemer die anoniem wil blijven. "Vandaag kregen we echter in een telefoontje te horen dat iemand van hogerop de stekker eruit heeft getrokken, die waarschijnlijk niet eens op de hoogte was van de details van het spel."

De reboot van Phantom Dust was het eerste soloproject van het onafhankelijke Darkside Game Studios, voorheen werkte de ontwikkelaar onder andere mee aan games als Sunset Overdrive, Bioshock Infinite en Borderlands: The Pre-Sequel. De studio was niet de hoofdontwikkelaar, maar knapte kleinere klussen op binnen de ontwikkeling van deze games.

Phantom Dust voor de Xbox One is een remake van de gelijknamige game die in 2005 uitkwam op de Xbox. Het spel kwam alleen in Japan en Amerika uit, het kreeg geen Europese release. Spelers hebben speciale krachten zoals telekinese waarmee ze vijanden kunnen verslaan. Het doel is om uit te zoeken waardoor het oppervlak van de aarde onbewoonbaar is geworden.