Ontwikkelaar onthult hoe contractbrekers werden opgespoord op Xbox 360 | Gamer.nl

Ontwikkelaar onthult hoe contractbrekers werden opgespoord op Xbox 360 | Gamer.nl

Ontwikkelaar Cullen heeft bekendgemaakt hoe spelers op de Xbox 360 werden getraceerd wanneer ze contractbreuk pleegden bij geheimhouding van nieuwe games. Cullen heeft destijds bijgedragen bij het ontwerpen van het vernieuwde dashboard op de Xbox 360.

Op de Xbox 360 werd de Blade UI vervangen door de NXE-dashboard. Op dit dashboard verwerkte Cullen het serienummer van Xbox 360-gebruikers in de ringen rondom het Xbox-logo rechtsonder in beeld. Op basis van de positie van deze ringen kon het serienummer bepaald worden en uitwijzen welke specifieke spelers contractbreuk pleegden. Dit stelde Microsoft in staat om direct actie te ondernemen tegen spelers.

Deze dashboard-bèta werd echter alleen voor intern gebruikt en werd nooit publiekelijk uitgebracht. Dit legt Cullen uit via een vraag op Twitter.

Het snel kunnen opsporen van spelers die vroegtijdig content tonen van nieuwe games staat hoog in het vaandel van uitgevers en ontwikkelaars. Een recent voorbeeld hiervan is een speler die probeerde content te streamen van BioWare tijdens een gesloten Alpha-test. Hierop werd snel geanticipeerd door EA en resulteerde in het direct crashen van de game en het verwijderen van alle games bij de betreffende speler op Origin.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou