Ontwikkelaar Left 4 Dead maakt herstart | Gamer.nl

Ontwikkelaar Left 4 Dead maakt herstart | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Turtle Rock werd voor de ontwikkeling van Left 4 Dead opgekocht door Valve, om vervolgens kort na de release van de game gesloten te worden. Dit had te maken met het feit dat een aantal werknemers, waaronder studio-oprichter Michael Booth, weigerden naar het hoofdkantoor van Valve in Washington te verhuizen.

Vice-president van Valve, Doug Lombardi, heeft eerder al verklaard dat de studio puur gesloten is vanwege het gebrek aan mankracht op de oorspronkelijke locatie in Californië. Iedereen die betrokken was bij Left 4 Dead is dan ook in dienst gebleven bij Valve. Hij ziet het dan ook als het sluiten van een locatie, niet zo zeer een studio.

Turtle Rock Studios werd in 2002 door Booth opgericht, die op dat moment een bot-programmeur voor Counter-Strike was. De studio heeft daarna aan een aantal Counter-Strike projecten gewerkt alvorens opgekocht te worden door Valve.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou