Ontwikkelaar Avalanche Studios, bekend van de actiegame Just Cause, verkeert al enige tijd in zwaar weer. Tegenover Gamesindustry.biz bevestigde Avalanche dat 77 van de 160 personeelsleden binnenkort uit hun functie worden ontheven. De reden hiervoor is het verlies van twee belangrijke uitgeverscontracten dit jaar, waardoor het bedrijf in totaal zo'n 27 miljoen euro misliep.

CEO Christofer Sundberg van Avalanche liet weten dat het overgebleven personeel zich nu volledig zal richten op het afmaken van Just Cause 2 en hun nieuwe titel The Hunter. Laatsgenoemde is een gratis game, die eerst voor PC beschikbaar zal zijn en later voor mobiele telefoon en spelcomputers moet verschijnen.

Hij voegde eraan toe dat de studio in gesprek is met verschillende uitgevers over een nieuw project en dat die gesprekken prima verlopen. Sundberg zegt ook dat hij eigenlijk de voorkeur geeft aan werken met een kleiner team, omdat de informelere sfeer die daar vaak bijhoort hem erg aanspreekt. Daarom zou hij het prima vinden als Avalanche in de toekomst niet meer terug groeit naar zijn oude proporties.