Spector zei voor het voorstel al te twijfelen over de titel. "Ik kan me herinneren dat ik mijn vertegenwoordiger voor de Disney-vergadering vertelde dat ik wist dat zij hier niet in geïnteresseerd zouden zijn. Ik ging de vergaderruimte in, stelde [de game] voor en het bleek dat ik gelijk had. De mensen in de zaal zaten tijdens het voorstel SMS'jes te sturen. Ik was ervan overtuigd dat ze niet geïnteresseerd waren", zegt Spector.

Epic Mickey

Spector kwam er later echter achter dat de leidinggevenden in de zaal sms'jes naar elkaar aan het sturen waren. "Ik stond daar en ze stuurden berichten naar elkaar, waarin ze zeiden: 'Zullen we hem vragen naar de Mickey-game?' Ik dacht echt dat ik hun aandacht verloor. Dus zeiden ze tegen mij: 'We hebben een concept', en ze schaamden zich nogal. 'We hebben een concept voor Mickey en we willen ons idee aan je laten zien.' En toen kwamen ze met Epic Mickey op de proppen", aldus Spector.

Spector zei dat zijn voorstel alsnog een game kan worden. "Disney bezit nu de rechten van de serie. Dus wie weet - ik heb zeker een idee hoe ik dat in het Disney-universum kan verwerken." Disney Epic Mickey verschijnt ergens in november op de Nintendo Wii. Het spel draait om het weg- dan wel bijschilderen van de spelwereld.