"Weet je wat het is, die gasten bij zo'n classificatieinstelling nemen een lastige taak op zich. Het is aan hun om consumenten van advies te voorzien over wat ze voorgeschoteld krijgen. Als gevolg daarvan moeten zij een bovengrens aangeven, en dat gebeurt in de vorm van de adult rating. Je kunt daar niet boven vallen als je überhaupt je klanten wil bereiken."

"En af en toe komt er een game die de gestelde grens opzoekt. Dan is het aan die instelling om te bepalen waar zo'n spel geplaatst moet worden. Dat is belangrijk, belangrijk om te zien waar de grens ook alweer precies ligt. Als we erachter komen dat het cultureel onacceptabel is dan kunnen ze de grens iets naar beneden halen. Als juist blijkt dat we het wel kunnen hebben, dan kan de grens omhoog. Het punt is dat we nu in een wereld leven waarin die grens heel snel op kan schuiven"

Pitchford haalt daarbij Duke Nukem Forever als voorbeeld aan en zegt dat het ondanks de inhoud vol seks, geweld en gescheld niet aanstootgevend is, maar dat er gewoon mensen zijn die zich het per se aan willen trekken. "Het probleem is: als we iets laten zien, dan is het aan de kijker om te bepalen of hij of zij hier aanstoot aan neemt, en hoe hij of zij reageert. Sommigen zullen het niet oké vinden, en dat is prima. Als je ergens door beledigd bent dan is het je recht om hier iets aan te doen, op de manier die jou het beste lijkt. Waar ik een hekel aan heb is dat er mensen zijn die menen dat als zij iets aanstootgevend vinden, dat het dan maar een probleem voor iedereen moet zijn, en dat er een regel tegen gemaakt moet worden. Die mensen moeten gewoon oprotten, want bij hun mening is niemand gebaat."