Ontwikkelaar BioShock 2 maakt XCOM-shooter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

2K Marin, de studio achter BioShock 2, maakt de game. De game wordt ontwikkeld voor Xbox 360 en PC en combineert de strategische gameplay uit de originele serie met een spannende verhaallijn en het first person-shooter genre. "Met BioShock 2 heeft 2K Marin bewezen meesters te zijn in first-person-games en spannende verhaallijnen. Met Xcom heeft het team de oorspronkelijke franchise vernieuwd en uitgebreid", aldus Christoph Hartmann, directeur van 2K. "Spelers ontdekken de wereld van Xcom in een meeslepend nieuw perspectief en zullen de angst en spanning van deze aangrijpende rit zelf ervaren." Het is nog niet bekend wanneer de game moet verschijnen. 

X-Com

Xcom vertelt het verhaal over de strijd van de mensheid tegen een onbekende vijand. Spelers kruipen in de huid van een FBI-agent die de groeiende dreiging moeten identificeren en vernietigen. De game blijft volgens 2K trouw aan de vier originele games die in de jaren '90 verschenen voor PC, toen nog gespeld als X-Com. Deze games waren turn-based strategiespellen. In 2001 maakte Xcom al een uitstapje naar het actiegenre met de derdepersoons shooter X-Com: Enforcer. Dit is de eerste keer dat er een first-person Xcom-shooter gemaakt wordt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou