Ontwikkelaar Banished werkt aan mod-ondersteuning | Gamer.nl

Ontwikkelaar Banished werkt aan mod-ondersteuning | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Hodorowicz laat weten dat bij de originele ontwikkeling mods niet ter sprake konden komen wegens tijdgebrek. Nu heeft hij een toolset geschreven waarmee spelers zelf mods kunnen maken. Daarnaast heeft hij de game zo ingericht dat verschillende mods niet met elkaar moeten conflicteren en er bij savegames correct wordt bijgehouden welke mod er gebruikt is. 

Momenteel kijkt Hodorowicz naar hoe mods en eventuele Steam Achievements met elkaar in verband staan. Als een mod de game makkelijker maakt, dan zou dat gevolgen moeten hebben voor de Achievements volgens Hodorowicz. Banished verscheen eerder dit jaar op pc en kreeg op Gamer.nl een 7,5. 

Lees de Banished-review.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou