Ontwikkelaar Anno 2070 verandert DRM na kritiek | Gamer.nl

Ontwikkelaar Anno 2070 verandert DRM na kritiek | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Guru3D kwam erachter dat het wi elen van hardware ervoor zorgt dat gebruikers Anno 2070 opnieuw moeten activeren. Dit kan in totaal drie keer, daarna is de game niet meer speelbaar. Toen BlueByte Games hoorde van deze problemen, besloot het de limiet op het aantal activitaties voor Guru3D op te heffen en verder een algemene aanpa ing te maken in de DRM van het spel zodat er voortaan wel tu en verschillende videokaarten gewi eld kan worden.

Andere significante veranderingen in de hardware, zoals het vervangen van het moederbord, vereisen nog wel een nieuwe activatie van het spel. Dit is volgens uitgever Ubisoft zoals de beveiliging hoort te werken. De uitgever stelt in een reactie dat de meeste mensen hier echter nooit tegen aan zullen lopen. "Wanneer het zeldzame geval zich voordoet dat een klant wel meerdere activaties nodig heeft, dan kan de Ubisoft-klantenservice dit probleem snel verhelpen. We moedigen deze klanten aan om direct met ons contact om te nemen, zodat ze van hun spel kunnen blijven genieten", aldus Ubisoft. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou