Ontslagen bij ontwikkelaar The Elder Scrolls Online | Gamer.nl

Ontslagen bij ontwikkelaar The Elder Scrolls Online | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens Hines is het normaal dat er een half jaar na de launch ontslagen vallen. "We hadden veel mankracht nodig om een spel van deze schaal te maken, en alle vragen en wensen van de community tijdens de launch aan te kunnen." Nu het spel soepel loopt zijn sommige werknemers niet meer nodig. Het is niet bekend hoeveel werknemers zijn ontslagen.

Zenimax Online Studios blijft nog wel content maken voor de pc-versie van The Elder Scrolls Online, en maakt zich op voor de consolerelease van de game. Deze werd in mei dit jaar een half jaar uitgesteld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou