Midway heeft het de laatste tijd moeilijker dan het bedrijf gewend is. Het afgelopen jaar wist het, buiten Mortal Kombat: Deadly Alliance, niet echt hits te produceren. De meeste games waren nogal low-profile en wisten de consolegamers niet echt te overtuigen. Maar men belooft beter weer met titels als The Suffering, Freaky Flyers, Roadkill en ESPionage. Ook Area 51 moet heel wat gaan worden.

Deze single- en multiplayergame voor de PS2 en Xbox belooft in singleplayer een intrigerend verhaal vol actie en spanning in de geheime onderzoeksfaciliteit in de Nevada woestijn in de Verenigde Staten. Als speler neem je de rol aan van Lt. Cross, een onderzoeker gespecialiseerd in gevaarlijk biologisch afval. Tijdens zijn onderzoekt stuit hij op een aantal niet echt vredelievende aliens.

De creaturen die je op je pad tegen komt zijn bedacht door niemand minder dan Stan Winston, geen onbekende in Hollywood op het gebied van Special Effects. Hij verleende zijn medewerking onder andere aan Jurassic Park 3, Terminator 2 en 3 en A.I.

Area 51 zal voor zowel Playstation 2 en Xbox verschijnen en zal voor beide platformen online multiplayer ondersteunen. Hopelijk weet men het leuke concept, waarover hier meer te lezen is, met leuke gameplay te combineren. Je zal in ieder geval tot 2004 op het spel moeten wachten.