Het had er niet veel aan gescheeld of ik had dit nieuwtje zo moeten beginnen: "Jongere gamers zullen het wellicht niet meer herinneren, maar The X-Files was eind vorige eeuw een mateloos populaire televisieserie waarin onderzoek naar buitenaardse wezens, die inmiddels tot de orde van de dag behoren, centraal stond.", gelukkig hoeft dat nog net niet, want The X-Files: Resist or Serve, een nieuwe actiegame van Vivendi Universal Games, komt nog nét voordat de serie in de complete vergetelheid is geraakt.

In het spel neem je de rollen aan van Mulder en Scully, dit in tegenstelling tot de vorige X-Files game die tegelijk met de X-Files film verscheen, terug in de tijd dat de X-Files haar hoogtepunt beleefde. Gillian Andersom en David Duchovny zijn trouwens allebei te horen en tevens lichtelijk herkenbaar (ietwat vermomd acher chronische polygoonarmoede) aanwezig in het spel.

Om je alvast in de sfeer te brengen voor de release van het spel, die voor Europa nog onzeker is - afhankelijk van hoe hard het spel in Amerika flopt - kan je de officiële website bezichtigen. Naast een aantal screenshots en een filmpje waarin de prachtige clipping en animaties uit het spel te bewonderen zijn, tref je er ook de nodige informatie en de bekende achtergrondmuziek aan. Ti ti ti ti ti ti.