OnLive sluit distributiedeal met Vlaamse internetprovider Belgacom | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Belgacom heeft een aandeel van 2.6% in OnLive verkregen, waardoor het bedrijf het alleenrecht krijgt om OnLive bij internetabonnementen te leveren. Gebruikers van OnLive die een andere internetprovider hebben, kunnen de dienst rechtstreeks bij OnLive aanvragen.

Distributiedeal

Eerder maakte het Amerikaanse OnLive al bekend dat er een distributiedeal was gesloten met British Telecom in het Verenigd Koninkrijk. De distributiedeal tu en Belgacom en OnLive vertoont veel gelijkeni en met de deal tu en British Telecom en OnLive. Hoewel OnLive vooralsnog alle aandacht richt op de Amerikaanse lancering van de dienst op 9 juni, wordt er binnenkort meer informatie bekendgemaakt over de Europese introductie. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk en België krijgen als eerste in Europa de dienst aangeboden.

Streaming

Gebruikers van OnLive hoeven geen games meer te downloaden, maar streamen deze direct naar een televisie of PC. OnLive gebruikt servers om de spellen op af te spelen, waardoor spelers geen krachtige PC's meer nodig hebben om recent uitgebrachte games te kunnen spelen. Voor de aanbieders van streaming diensten als OnLive is de grootste uitdaging het zo klein mogelijk maken van de vertraging in communicatie tu en speler en de server om zo mogelijke vertraging de kop in te drukken. De grootste concurrent van OnLive is Gaikai, die een soortgelijke dienst aanbieden. Het grootste verschil tu en Gaikai en OnLive is dat Gaikai geen abonnementskosten van gebruikers vraagt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou