OnLive's raad van bestuur besloot onlangs te herstructueren via een cessie, oftewel een levering van vordering op naam. Hierbij doet het bestuur afstand van de kosten en neemt het bedrijf dat OnLive opkoopt, oftewel de cessionaris, de kosten over. De aandelen van OnLive worden daarbij teniet gedaan en alle werknemers zijn ontslagen. Inmiddels is bekend dat bijna de helft van de werknemers bij het nieuwe bedrijf is aangenomen, mogelijk volgen er later nog meer.

Dit weekend gaf het bedrijf al aan dat de service van OnLive gewoon hetzelfde blijft. "De services van Onlive Game en Desktop blijven gewoon intact, net zoals alle OnLive-apps en -apparaten, mede als alle gameproductiviteit en partners. Alle eerder aangekondigde producten en services, inclusief die nog in de maak zijn, blijven bestaan en er wordt geen tijdelijke storing in de OnLive-services verwacht."

Volgens de voormalige CEO van OnLive, Steve Perlman, bevond het bedrijf zich al geruime tijd in financiële problemen, vanwege duizenden servers en op zijn hoogst minder dan tweeduizend gelijktijdige gebruikers. "Als je 8000 servers hebt en 1600 gebruikers, hoe konden we dan ooit op een positieve cash flow uitkomen", aldus Perlman, die zegt dat hij het idee had alsof hij voor goede doelen geld op aan het halen was.

'Bewust failliet gegaan'

Kort na de bekendmaking dat OnLive als een nieuw bedrijf verder gaat, ontstonden er geruchten dat het faillissement van het eerste OnLive een bewuste keuze zou zijn geweest. Dit zou het mogelijk maken om opnieuw te beginnen, maar met minder werknemers. Een gedeelte van het team ontslaan (waarvoor een bedrijf niet geheel opgedoekt hoeft te worden) zou hebben geleid tot ontslagregelingen, via deze vorm van faillissementsregeling verdwijnt echter de waarde van aandelen en opties die zij hebben op OnLive en maken enkel investeerders aanspraak op de resterende waarde van het bedrijf. OnLive heeft nog niet gereageerd op deze geruchten.