Er zijn weer een paar interessante geruchten omtrend de Nintendo DS naar buiten gekomen. Het eerste gerucht draait om de internet mogelijkheden van deze nieuwe generatie handheld. Enige tijd geleden werd er tussen neus en lippen door al over een internetbrowser gesproken; nu is aan het licht gekomen dat de trademark voor chatprogramma Pictochat dit bevestigd. Pictochat is specifiek voor de Nintendo DS ontwikkeld en de Japanse consolegigant heeft hier het patent op. Bij de functieomschrijving van deze tool valt het volgende te lezen:

"providing on-line information and news in the field of entertainment; providing online news, hints and other computer/electronic/video game information through a global computer network"

Een online service voor het brengen van gamenieuws, hints en cheats en andere informatie gerelateerd aan de gamesindustrie dus. Ook zou Pictochat de mogelijkheid bieden tot het spelen van non-downloadable games en demo's wat waarschijnlijk streaming zal gebeuren. Daarnaast wordt er nog gesproken over de online communicatiemogelijkheden van de software, wat op zijn minst de chatfunctie omvat, evenals de mogelijkheid om een apparaat met deze software te laten verbinden met mobiele telefoons, sattelietsystemen, telecommunicatienetwerken en andere electronische communicatietechnieken. Ten slotte kan via deze service online gaming geregeld worden op de Nintendo DS.

Voor een gehele omschrijving van de trademark surf je naar de USPTO en zoek je op het woord Pictochat.

Het tweede gerucht draait om een Smash Bros titel op de nieuwe handheld. In een chatsessie met een vertegenwoordiger van Nintendo op het Camp Hyrule event kwam namelijk het volgende naar voren:

CHEEBO: Whats your favorite DS game Mysterious? NOA_MYSTERIOUS: I can't wait until Zelda DS and Smash Brothers DS! _KIRBY_MASTER_: SMASH BROTHERS DS? BARK_N-MOO: WHAT DID YOU SAY?!?!?!?! _KIRBY_MASTER_: NEVER HEARD OF THAT WINGS19: Is Smash Bros DS in development? o.0 NOA_MYSTERIOUS: I said nothing.... NOA_MYSTERIOUS: : )

Het zou zeker niet vreemd zijn dat men een Smash Bros DS in ontwikkeling heeft. Het spel zou zich als partyfighter uitstekend lenen voor de draadloze multiplayer van de Nintendo DS, evenals zijn unieke controls en tweede scherm wat voor een hoop nieuwe elementen kan zorgen binnen de game. In ieder geval zou een goeie Smash Bros game een sterke sellingpoint voor de Nintendo DS kunnen worden die ook de unieke mogelijkheden van de handheld uitstekend kan demonstreren.

*Met dank aan Xrenity voor het melden van dit nieuws*