Nu de GameCube inmiddels zo'n drie jaar op de markt is en er buiten de Phantasy Star Online games, nog steeds geen online titels voor de spelcomputer zijn verschenen, hadden de meeste mensen de verwachting al opgegeven dat Nintendo deze generatie ooit nog iets met online multiplayer zou gaan doen. Immers zou de gehele consolemarkt er volgens hun nu nog niet helemaal klaar voor zijn. Zeker als je er geen extra geld voor wilt vragen zoals Nintendo zich als doel had gesteld.

Niets blijkt echter minder waar te zijn, want de Japanse ontwikkelaar Chunsoft heeft vandaag hun website geupdate met nieuwe informatie en filmpjes van de GameCube exclusieve online RPG, Homeland. Het spel kent veel overeenkomsten met een MMORPG, alleen is het grote verschil dat je voor dit spel geen maandelijks bedrag kwijt bent voor een online lidmaatschap. De reden hiervoor is omdat dit spel je in staat stelt om maximaal 35 GameCubes online met elkaar te verbinden, waarbij de host ook meteen als centrale server fungeert. Grafisch doet het spel sterk denken aan Animal Crossing. Je hoeft dus niet te verwachten dat dit spel het onderste uit de kan van de GameCube haalt. Toch staan MMORPGs hier sowieso niet om bekend en geeft dit het spel wel een speelse en abstracte grafische stijl mee. Qua gameplay lijkt het erop dat je veel met andere spelers samen moet werken om door allerlei omgevingen te kunnen geraken. Hierbij heeft elk karakter speciale eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Wil je meer over het spel te weten komen, dan kun je op de officiële website enkele filmpjes en screenshots bekijken.

Het enige waar we nu nog op moeten wachten, is een Europese releasedate. Voorheen heeft Chunsoft namelijk nog geen enkele game buiten Japan uitgebracht. Gezien de typische Japanse stijl van hun games, lijkt dat ook niet zo heel verwonderlijk. Toch zou er voor een leuke online RPG zeker markt kunnen zijn op de GameCube.