Racefans die er naar uit keken om Gran Turismo 4 online te spelen, zullen niet blij zijn met de mededeling van Sony dat de online mogelijkheden uit het spel gehaald zijn. Waarschijnlijk heeft men deze keuze gemaakt om het spel nog dit jaar uit te kunnen brengen. Gran Turismo 4 verschijnt namelijk op 3 december in Japan en een dikke week later, op 14 december, in de Verenigde Staten en Europa. De eerder aangekondigde vertraging naar de 'winter' blijkt dus weer eens het gevolg te zijn, van het beperkte benul van het begin en eind van seizoenen bij sommige mensen.

De online mode heeft wel plaats mogen maken voor een nieuwe, nog niet eerder aangekondigde racemode, namelijk de B-spec mode. Met deze spelvariant neem je niet zelf plaats achter het stuur, maar geef je als raceleider instructies aan één van je courreurs.

Sony heeft tegelijk aangekondigd dat er wel een online versie van Gran Turismo zal komen, die we in de loop van 2005 kunnen verwachten. Hiervoor zal natuurlijk wel weer opnieuw betaald moeten worden. Men heeft het bij Sony dus gepresteerd om het oorspronkelijke Gran Turismo 4 in drie verschillende varianten op te splitsen. Van winstmaximalisatie is men niet vies, blijkbaar.