Ininity Ward heeft laten weten dat het werkt aan een update werkt voor Call of Duty 2 voor de Xbox 360. Met deze update zal een groot aantal functies toegevoegd worden aan de momenteel nogal magere online mode. Hiermee laat IW zien dat het luistert naar de fans die alweer een paar maanden zitten te wachten op een verbetering van de online game. Een datum is overigens nog niet vastgesteld.

Momenteel is het alleen mogelijk in random maps te spelen, met een aantal door IW vastgestelde variabelen. Aangenomen wordt dat de haast om de game bij de launch van de Xbox 360 op de markt te brengen de reden is voor de schamele online opties. Hieronder kun je het bericht lezen die IW heeft gepost op het Xbox.com forum. Dear Call of Duty Community:

As you recall, we announced plans that we were working on our second Title Update for Call of Duty 2, improving the Xbox Live multiplayer functionality. We're happy to report that this update is currently in the final stages of testing and all is going well. In fact, we will be releasing it soon, so stay tuned. To give you a better understanding of what we have been working on, the second COD2 Title Update will have the following enhancements:

1. Player Lag has been addressed

Plus, we have added the following functionality:

2. Private Game Lobbies / Reserved Slots

3. Enabled the Live Host to set custom game options

4. Map Preferences setting

5. Post Game Lobbies (all players at end of match will return to their game lobby)

6. Enemy Player Name Notification

7. Ability for the Host to kick a player

8. In game Lobby - Game Type, Map and Host Notifications

Again, thank you for your support…and stay tuned for future updates!

- Infinity WardDe vraag is nu echter wel of deze update niet te laat zal komen. Met het uitkomen van Ghost Recon: Advanced Warfighter is de kans groot dat de veel mensen die CoD2 nog online spelen, overstappen op de shooter van Ubisoft.