Wanneer Singstar voor de Playstation 3 op de markt komt, zullen via Sony's downloadservice ongeveer 350 nummers beschikbaar zijn. Elke maand komen er zo'n 100 nummers bij. In plaats van vaste pakketten met telkens dertig door Sony vastgestelde nummers te kopen, werkt Singstar op de PS3 met een downloadsysteem. Gebruikers kunnen individuele nummers binnen halen en betalen zo alleen voor de dingen die ze zelf willen hebben.

Singstar voor de PS3 speelt hiermee in op een trend die ook wel Mass Customisation wordt genoemd. "We staan aan de vooravond van een grote verandering in mediaconsumptie en mediaproductie", stelt Paulina Bozek, executive producer van Singstar voor de PS3. "De wereld van de entertainment verandert. MySpace is eigenlijk de nieuwe MTV. TV is online, muziek is digitaal, producten zijn het gereedschap en spelers worden de ontwerpers. Er is duidelijk een grote verandering gaande. Het is een nieuw tijdperk voor consumentenparticipatie".

Over de prijs van de nummers is nog niets bekend. Waarschijnlijk zal je bij aanschaf van Singstar een vast pakket van 30 nummers krijgen, de rest zul je vervolgens afzonderlijk via het Playstation-netwerk kunnen downloaden.