Het commercieel ombouwen van een Playstation 2 is strafbaar, aldus de rechtbank van Breda. Nu.nl bericht over deze opvallende uitspraak die het mogelijk maakt mensen te vervolgen die PS2 zo ombouwen dat cd's uit andere regio's in het aparaat werken, maar ook gekopieerde spellen. Men hoopt met deze uitspraak illegaal kopiëren van PS2 games tegen te kunnen gaan. Ook Microsoft was een belanghebbende in de rechtzaak, omdat deze praktijken wie weet binnenkort ook voor de Xbox gaan gelden.Met een eenvoudige ingreep kan de Playstation geschikt worden gemaakt om ook de spelletjes uit andere delen van de wereld te spelen. Daarmee is het dan ook gelijk mogelijk om gekopieerde spellen op het apparaat te draaien.

Dat laatste was een doorn in het oog van belanghebbende partijen zoals Sony, Microsoft, Stichting Brein en andere bedrijven. Zij stapten gezamenlijk naar de rechter om een bedrijfje aan te pakken die van het ombouwen van Playstations de belangrijkste activiteit had gemaakt.

De rechter bleek donderdag gevoelig voor de argumenten van de partijen en gebood het 'ombouw' bedrijf verdere activiteiten in die richting te staken. Bovendien zal het bedrijf de rechter binnen drie weken een lijst met toelevanciers moeten overhandigen.

Zelf met wat technische kennis je PS2-tje vakkundig geschikt maken voor spellen uit andere regio's is echter nog steeds toegestaan. Maar de kans is groot dat veel 'bedrijven' die zich met deze praktijken bezig houden zich nu genoodzaakt zien om ermee op te houden. En dan zul je met je spelcomputertje daar natuurlijk moeilijk aan kunnen kloppen. Lees het hele artikel hier.