[offline gehaald]Aandeel Nintendo daalt na 3DS-evenement | Gamer.nl

[offline gehaald]Aandeel Nintendo daalt na 3DS-evenement | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op het 3DS-evenement presenteerde Nintendo een aantal nieuwe titels en een roze 3DS om meer vrouwen aan te spreken. Analisten en investeerders beschouwden deze aankondigingen echter als "irrelevant" in het licht van de gratis en goedkope games op iOS en Android. Ook noemden ze de line-up aan games voor de komende maanden "somber". 

"Ik denk niet dat nieuwe spellen nog verschil gaan maken", verklaarde Ichiyoshi Investment’s chief fund manager Mitsushige Akino. "Nintendo slaagde er eerder in om niet-gamers voor zich te winnen maar hun behoeftes worden niet vervuld door Nintendo. Zij zijn tevreden met het spelen op mobiele telefoons."

CEO van Myojo A et Management Makoto Kikuchi adviseerde Nintendo om zich terug te trekken uit de handheldmarkt. "De enige manier voor Nintendo om te overleven is door te stoppen met het concentreren op draagbare games en over te stappen op Wii-achtige spellen voor de hele familie. Dat zie ik op dit moment echter niet zo snel gebeuren."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou