PlayStation 5: Officiële naam, releasedatum en 'adaptive triggers' onthuld

PlayStation 5: Officiële naam, releasedatum en 'adaptive triggers' onthuld

Sony href="https://blog.eu.playstation.com/2019/10/08/an-update-on-next-gen-playstation-5-launches-holiday-2020/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">bevestigt</a> dat hun volgende console de naam PlayStation 5 krijgt. Tevens wordt bekendgemaakt dat de release gepland staat voor eind 2020 en zijn er details over de nieuwe controller gedeeld.

Hoewel de naam PlayStation 5 logisch klinkt, was dit voorheen nog niet bevestigd door Sony. Hiervoor refereerde het bedrijf naar hun nieuwe console als 'de volgende generatie PlayStation'. De PlayStation 5 wordt aan het eind van 2020 uitgebracht, hoewel nog niet wordt bevestigd of dit wereldwijd is. Gezien het bericht op zowel de Japanse, Amerikaanse en Europese variant van de PlayStation Blog is geplaatst, is dit echter wel aannemelijk.

Sony deelt ook een aantal details over de PS5-controller. Zo wordt de vibratiefunctie verbeterd door middel van Haptic Feedback, zodat spelers bijvoorbeeld het verschil kunnen voelen tussen een muur raken met een auto in een racegame, en een tackle tijdens een voetbal-game. Een ander voorbeeld dat wordt genoemd is dat spelers de sensatie van door gras rennen kunnen voelen.

Een andere innovatie wordt doorgevoerd in de triggers. De L2- en R2-knoppen worden 'adaptive triggers'. Gamemakers hebben al vroege versies van de PS5-controller en kunnen de veerkracht van de triggers aanpassen, zodat spelers het tactiele gevoel van een pijl en boog schieten bijvoorbeeld kunnen ervaren.

Website Wired heeft tevens een artikel geplaatst waarin ook een aantal details worden gedeeld. Zo wordt Ray Tracing hardwarematig ondersteund, bevat de PS5 USB-C-aansluitingen en wordt de snelheid van het opstarten, laden en streamen van games verbeterd door de ingebouwde SSD. Tevens meldt Wired dat de devkit waar ze een testversie van Gran Turismo Sport op speelden, erg veel lijkt op de afbeeldingen die laatst verschenen. Sony deed geen uitspraken over of dit ook de uiteindelijk vorm van de PS5 zelf gaat worden.

Verder informatie over een prijs of games voor de console is nog niet gecommuniceerd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Cool adaptive triggers! Dat vond ik erg goed werken in de Xbox One controller. Vooral met race games voelde dat goed. Alleen had ik het idee dat dit op Xbox One niet zo vaak meer werd gebruikt. Als PS5 dit nu ook gaat ondersteunen verwacht ik dat 3de party studio's dit ook wel gaan ondersteunen.

0

Die adaptive triggers klinken wel interessant. Ik hoop niet dat de devkit het definitieve design wordt want dat lijkt mij een enorm stofnest.

0

Aanbevolen voor jou