De vier Oddworld-games komen uit op Steam en PSN. Dat vertelt Oddworld-bedenker Lorne Lanning in een interview met Bitmob.

"Alle vier van onze grote Oddworld-spellen komen in de winter in een pakket genaamd The Oddbox uit", zegt Lanning." Het pakket bestaat uit Oddworld: Abe's Oddysee, Oddworld: Abe's Exoddus, Oddworld: Munch's Oddysee en Oddworld: Stranger's Wrath.

Het pakket verschijnt op Steam en een aantal andere online-kanalen. "En dat is nog niet alles, [de spellen] komen ook uit voor de PS3. We hebben zojuist de contracten getekend."

Over nieuw materiaal kon hij voorlopig nog geen aankondiging maken. "Aangaande nieuw materiaal: we hopen binnenkort een nieuwe aankondiging te kunnen doen maar dat zeg ik al een hele tijd, dus ik hou mijn mond voorlopig en hoop op het beste", aldus Lanning.

Vier verschillende Oddworld-games

Abe's Oddysee en Abe's Exoddus kwamen oorspronkelijk op de PlayStation uit en lieten spelers met het ontsnapte slaafje Abe in een tweedimensionale wereld rondlopen om nog meer slaven te bevrijden. Dit deed hij op een voor die tijd indrukwekkende manier: op de verschillende actieknoppen stonden verschillende woorden en expressies, waardoor hij zijn soortgenoten kon roepen of scheten kon laten.

Munch's Oddysee kwam uit op de originele Xbox en had Munch, een klein wezentje in een rolstoel, in de hoofdrol. De game nam de serie naar drie dimensies. Stranger's Wrath had een premiejager in de hoofdrol en was een shooter waarbij de speler kon wisselen tussen een derdepersoons- en eerstepersoonsaanzicht.