Oculus-hoofd tegen devs: 'Zet nog niet alles in op virtual reality' | Gamer.nl

Oculus-hoofd tegen devs: 'Zet nog niet alles in op virtual reality' | Gamer.nl

Op de DICE Summit 2017 in Las Vegas hebben hoofd van content bij Oculus, Jason Rubin, en CEO van Insomniac Games, Ted Price, hun mening gegeven over virtual reality. Rubin roept ontwikkelaars op om niet vol in te zetten op deze technologische trend.

De twee bazen vergeleken de behoefte aan virtual reality met wat de industrie tot nu toe heeft geproduceerd. De twee kwamen tot de conclusie dat virtual reality nog niet het succes is waarop gehoopt werd, omdat er drie dingen mis mee zijn.

Virtual reality-headsets zijn nog te zwaar, oncomfortabel en hebben nog geen toereikende lenzen. Ook moeten de apparaten in prijs zakken en moet de kwaliteit van de games omhoog. Omdat deze doelen volgens Rubin en Price echter conflicteren, heeft vr nog een lange weg te gaan.

James Rubin eindigde daarom met een nogal controversieel advies voor ontwikkelaars die groot willen inzetten op vr, namelijk om dit niet te doen. Hij zegt: ''Altijd wanneer een ontwikkelaar de deuren moet sluiten, dan is dat slecht voor de industrie. Nu alles inzetten op vr, tenzij je een goed ondernemingsplan hebt, is niet zo'n goed idee.''

De volledige conversatie is hier te lezen en in onderstaande video vanaf ongeveer 2:32:22 uur te bekijken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou