Oculus Story Studio wordt de nieuwe divisie binnen het bedrijf dat virtual reality voor gebruik in bioscopen gaat ontwikkelen. Oculus is begonnen met Oculus Story Studio nadat het bedrijf de virtual reality-bril aan filmmakers toonde. "We hadden toen geen antwoord op de vraag hoe ze deze technologie in Hollywood kan worden gebruiken", aldus Oculus-ceo Brendan Iribe. Oculus Story Studio moet naast het maken van virtual reality-films soortgelijke vraagstukken gaan beantwoorden.

Het eerste project van Oculus Story Studio is Lost, een virtual reality-ervaring die door de computer wordt gegenereerd terwijl de gebruiker kijkt. Lost is geregisseerd door Saschka Unseld, een ex-Pixar-medewerker, en duurt gemiddeld vijf minuten. Afhankelijk van hoe de gebruiker kijkt kan de virtual reality-film eerder of later zijn afgelopen.

Controle

Volgens Iribe geeft virtual reality de controle aan de kijker: "In tegenstelling tot een regisseur die selecteert wat jij ziet, kun je nu zelf bepalen waar je naar kijkt." "Virtual reality is een geheel nieuw medium", zo beweert Iribe. "Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit nog maar het begin is. Het wordt alleen nog maar beter."

Door NUtech.