Nieuws

GeForce Now laat ontwikkelaars zelf kiezen om mee te doen

Van opt-out naar opt-in

Geschreven door Zoë Bonefaas op
Nvidiaheeft het beleid veranderd van de Cloud-streamingdienst GeForce Now. Dat maakte de hardware-producent bekend in een blogpost.

Voorheen stonden alle games al automatisch in de streamingdienst van Nvidia, maar meerdere ontwikkelaars waren het hier niet helemaal mee eens. Verschillende gamemakers waren het er niet mee eens dat hun games, zonder het aan te vragen, op de dienst werden gezet. Om deze reden kozen meerdere ontwikkelaars om de streamingdienst te verlaten.

Nvidia zag dat dit niet goed werkte voor haar streamingdienst en besloot om het systeem aan te passen. In plaats van een opt-out systeem, waarbij games automatisch worden toegevoegd en ontwikkelaars moeten kiezen om weg te gaan, is er nu een opt-in-systeem. Het ligt dus nu aan de ontwikkelaars zelf of de games op GeForce Now komen te staan of niet.

Deze beslissing werpt mogelijk zijn vruchten al af, door middel van een blogpost laat Nvidia’s Phil Eisler weten dat er al meer dan 200 uitgevers hun games aan GeForce Now toevoegen. Dat betekent dat ze nu al meer dan tweeduizend games binnen hebben, “and counting”, zegt Eisler.

GeForce Now

Dit artikel delen:

Lees meer

Versie 1.0 van Valorant voegt personage, map en modus toe Gerucht: Reboot van Silent Hill in ontwikkeling voor de PlayStation 5
1

Reacties op: GeForce Now laat ontwikkelaars zelf kiezen om mee te doen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • dezwarteziel

    • 4 juni 2020 06:33
    GeForce - meh, en dat geldt voor alle gaming streaming diensten.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.