Nvidia kondigt nieuw streaming-apparaat Shield aan | Gamer.nl

Nvidia kondigt nieuw streaming-apparaat Shield aan | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

De Shield heeft 16 GB interne opslag en is bedoeld voor het streamen van spellen en tv. Gebruikers krijgen toegang tot spellen via Google Play. Het is de bedoeling dat spelers door te streamen beschikken over de kracht van de beste pc's zonder alle dure onderdelen te hoeven betalen en onderdelen te upgraden. Het is wel noodzakelijk dat er een goeie internetverbinding beschikbaar is. Daarnaast is ook mogelijk om beelden in een resolutie van 1080p en 60fps te streamen vanaf een pc die werkt met Nvidia-hardware.

Nvidia noemt het de eerste 4k Android tv. De Shield ondersteunt 4k-content gecodeerd in h.2625 en verwerkt ook Google TV. Een kleine usb-oplaadbare afstandsbediening en microfoon zijn bijgeleverd, waarmee Google Voice-opdrachten verwerkt kunnen worden. Het is ook mogelijk om een koptelefoon op de afstandbediening aan te sluiten, die als draadloze ontvanger werkt.

De Shield verschijnt in mei en gaat 200 dollar kosten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou