Vanaf gisteren is Super Smash Bros. Brawl beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Wij Europeanen hoeven de game niet voor het tweede kwartaal van dit jaar te verwachten. Het heeft wel een klein voordeel, namelijk dat wij niet de 'kinderziektes' ondervinden waar Amerikanen nu wel mee te kampen hebben.

Een klein percentage van de Nintendo Wii's zou namelijk problemen hebben met het afspelen van de game. Doordat de disc over veel data beschikt, kunnen Wii's waarvan de lens in de disc drive is vervuild problemen ondervinden met het aflezen ervan.

Geen zorgen echter voor onze mede-gamers aan de andere kant van de oceaan. Nintendo heeft aangegeven de Wii's gratis te repareren met speciale schoonmaakapparatuur. Daarbij waarschuwen ze wel het vooral niet zelf te doen, omdat je de lens kan beschadigen.

Laten we hopen dat het probleem is opgelost voordat de game gereleased wordt in Europa. In Europa is het nog niet mogelijk je Wii alvast te laten repareren. Mocht je wonen in de VS of Canada, of een vakantiehuisje daar hebben. Dan kun je via dit formulier je reparatie regelen.