Zoals eerder aangekondigt heeft Nokia vandaag de N-Gage 2 onthuld. De machine zal onder de naam N-Gage QD eind juni in de winkels liggen, voor de spotprijs van $99. Mocht de telefoonboer niet meebetalen, dan betaal je $199 voor de N-Gage QD inclusief Tony Hawk.

Nokia heeft bijzonder goed geluisterd naar de kritiek op de eerste N-Gage. De machine is platter en de kwaliteit van het scherm is verbeterd. Vooral de helderheid van het 65,000 kleurenscherm is verbeterd. Ook de batterij gaat nu langer mee, al is dit ten kosten gegaan van enkele features. De N-Gage QD is geen triband telefoon en ook de FM tuner en MP3 functionaliteiten zijn geschapt.

Dit jaar gaan er nog 50 titels verschijnen voor de N-Gage QD, waarvan er drie N-Gage Arena gaan ondersteunen. Dit is een multiplayerplatform voor de N-Gage QD waar statistieken, nieuws en meer N-Gage goodies te halen zijn. Nokia richt zicht met de N-Gage QD op "Mobile, connected, multiplayer gaming", aldus een woordvoerder.

The screen, while still vertically oriented, has a much cleaner look to it than the old N-Gage's screen, resulting in slightly sharper visuals. Finally, the QD's speaker and microphone are on the front of the unit instead of on the side, allowing phone users to speak into the device normally, as opposed to the classic N-Gage's side-talking configuration.

Het lijkt er op dat Nokia voor $99 een goede gamemachine op de markt zet, welke minder telefoon is. Belangrijke pro-telefoonfeatures als camera en MP3 support zijn niet aanwezig op de N-Gage QD. Toch ziet het er als hand-held niet slecht uit. Lees er meer over bij GameSpot