Nadat eerder een senator uit de Verenigde Staten en de Amerikaanse TV presentatrice Nancy Grace, het spel 25 To Life al onder vuur namen, heeft nu ook een derde partij zich uitgesproken over het spraakmakende thema van dit spel.

Dit keer is het de Taser Foundation die in het verweer komt. Deze organisatie doneerde ongeveer $560,000 aan de nabestaanden van politieagenten die tijdens hun werk zijn omgekomen. De Taser-Foundation is opgericht door de fabrikant van de Taser stun-gun, een wapen waarmee politieagenten hun tegenstanders met een stroomschok tijdelijk kunnen verlammen.

De Taser-Foundation stoort zich aan de aanwezigheid van een op de Taser gelijkend wapen in het spel. Hierdoor wordt een link gelegd tussen de organisatie en het spel, zo vindt men. Dit terwijl het spel juist het tegenovergestelde doet van wat de organisatie wil bereiken. 25 To Life zou namelijk het gevaar en het risico van het politiewerk bagatelliseren. De Taser Foundation adviseert retailers dan ook om het spel niet in de schappen te leggen.

Eidos is uiteindelijk de lachende derde, want het protest zorgt er vooral voor dat het spel meer aandacht krijgt en daardoor waarschijnlijk beter zal verkopen. Had men de lippen stijf op elkaar gehouden, wie weet was 25 To Life dan ongemerkt in de winkelschappen beland en er al even snel uit verdwenen. Nu zal iedereen willen weten hoe een spel eruit ziet, dat San Andreas op een spel voor kleine kinderen doet lijken. Het hoeft dan ook niets te verbazen dat Eidos zich vooralsnog weinig aantrekt van de kritiek.

Ook benieuwd geworden naar 25 To Life? Het spel zal in de loop van 2005 op PS2 en Xbox verschijnen.