Roberts reageerde al eerder op de kwestie, maar met de bekendmaking van een concrete releasedatum in Europa door Ubisoft sprak hij zich opnieuw uit tegenover website Eurogamer. Hij vindt het typerend voor Ubisoft dat de uitgever een datum communiceert terwijl er nog geen overeenkomst is tussen de twee partijen. De band Rocksmith claimt namelijk het merkrecht te hebben op de naam, wat een release van Ubisofts game onder dezelfde naam in de weg staat.

"Het conflict duurt nog minimaal twee tot drie maanden. Het is een beetje voorbarig (om een release aan het eind van de zomer aan te kondigen), in het licht van de uitspraak als gevolg van het proces", aldus Roberts, die suggereert dat Ubisoft de game mogelijk alsnog uit gaat brengen als het de zaak verliest. "Zelfs als Ubisoft de zaak verliest, dan kan het de game alsnog via de Verenigde Staten uitbrengen. Dat zou een hele nieuwe soort juridische strijd opleveren."

Reactie gamers

Roberts geeft aan dat hij sowieso blij zal zijn met de uitkomst van het conflict. "Zeker omdat het de naargeestige en dreigende beledigingen van domme, potentiële Ubisoft-klanten  een halt zal toeroepen. Ik ben oprecht verheugd door de frustratie die gamers/muzikanten ervaren dankzij het uitstel (van Rocksmith), wat Ubisoft veroorzaakt heeft met zijn besluitvoering."

Reactie Ubisoft

In een reactie erkent Ubisoft dat er een band in Engeland is die een claim heeft gelegd om de merknaam Rocksmith. "De kwestie ligt nu bij het Trademark Office en wij zullen hun behandeling respecteren. We hebben gereageerd zoals nodig is bevonden door hen". Ubisoft zegt ernaar uit te kijken om Rocksmith na de Amerikaanse release ook naar de Europese markt te brengen.