Nintendo ziet nog geen reden om prijs van Switch te verlagen

Nintendo ziet nog geen reden om prijs van Switch te verlagen

Nintendo is vooralsnog niet van plan om de prijs van de Nintendo Switch te verlagen.

Dat heeft directeur Shuntaro Furukawa laten weten in een vragensessie met investeerders, zo blijkt uit een Engelse samenvatting die onlangs gepubliceerd is. Investeerders vroegen zich af of de adviesprijs van de Switch - die als sinds release in maart 2017 hetzelfde is - omlaag gaat.

"We proberen de waarde en prijzen van zowel hardware als software zoveel mogelijk te behouden", zo antwoordde Furukawa. "We geloven niet dat dit beleid op dit moment aangepast moet worden." Het is ongebruikelijk dat een console die al bijna zes jaar op de markt is nooit in prijs omlaag is gegaan.

Hij vervolgt: "De Switch begint binnenkort aan diens zevende jaar en is in totaal meer dan 120 miljoen keer verkocht. Dit is onontgonnen terrein voor Nintendo. Het wordt niet makkelijk om hardwareverkoop op hetzelfde niveau als voorheen te houden. Onze nieuwe uitdaging is manieren vinden om consumenten aan te trekken die een nieuwe aankoop of een vervangende aankoop overwegen." Het bedrijf hoop dat met zowel nieuwe releases als 'evergreens' - populaire spellen die al jaren goed blijven verkopen - te doen. 

Bij de bekendmaking van diens kwartaalcijfers liet het bedrijf al weten de verwachtingen voor het fiscale jaar naar beneden bij te stellen. Het bedrijf verwacht 18 miljoen Switch-consoles in dit fiscale jaar te verkopen - waar het voorheen dacht 19 miljoen exemplaren te verkopen. Ook is de winst van het bedrijf gedurende de afgelopen negen maanden met 5,8 procent gedaald. Kort na de bekendmaking van deze cijfers daalden de aandelen van het Nintendo.

Naast aankomende releases als Zelda: Tears of the Kingdom en Pikmin 4 ziet Furukawa de aankomende opening van Super Nintendo World in Universal Studios Hollywood en de komende première van The Super Mario Bros. Movie als manieren om meer consumenten te trekken, ook buiten de console-industrie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zou het bij de release van Zelda verlagen en ook een mooie bundle maken voor de laatste eindsprint van 40 miljoen. Moet te doen zijn. Maar wie ben ik?

0

@Ramirez-1 Jij bent Ramirez-1

0

Aanbevolen voor jou