Nintendo wint rechtszaak om controllers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In 2008 werd Nintendo aangeklaagd door het bedrijf Anascape wegens schending van patenten. Anascape stelde toen dat Nintendo met de Wii Cla ic Controller, WaveBird en GameCube-controllers hun patent schendde. Nintendo werd destijds door de jury schuldig bevonden en moest ongeveer 15,5 miljoen euro betalen. Ook Microsoft werd het doelwit van een aanklacht van Anascape, maar die zaak werd buiten een rechtszaal om afgehandeld.

Later in het jaar kondigde Nintendo aan dat het in hoger beroep zou gaan tegen het besluit van de rechter. Een nieuwe rechtzaak volgde en nu is er besloten dat de controllers van Nintendo geen patenten schenden. Hoewel er geen uitspraken naar buiten zijn gekomen over eventuele schadevergoedingen, is het aannemelijk dat Nintendo geen geld verschuldigd is aan Anascape.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou