Nintendo wil 'serieuze games' op 3DS | Gamer.nl

Nintendo wil 'serieuze games' op 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Iwata geeft toe dat de succesvolle draagbare spelcomputer Nintendo DS vooral mensen aanspreekt die normaal niet games spelen. Dit is iets wat het Japanse bedrijf wil veranderen met de 3DS. Het bedrijf zou volgens Iwata heel erg zijn best hebben gedaan om naar ontwikkelaars te luisteren tijdens het maken van de nieuwe handheld.

De 3DS werd afgelopen juni op de E3-beurs onthuld tijdens Nintendo's persconferentie. De draagbare spelcomputer kan games in 3D afspelen, zonder dat daar een speciale bril voor nodig is. Nintendo liet zelf demo's zien van games als Mario Kart, Kid Icarus en Starfox 64, terwijl diverse andere uitgevers met games als Metal Gear Solid: Snake Eater 3D en Resident Evil Revelations kwamen. Iwata meldde tevens aan Nikkei dat het de bedoeling is dat de opvolger van de Wii ook 3D-effecten weer kan geven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou