In een groot terugkerend onderzoek dat Greenpeace heeft gehouden, scoort Nintendo wederom het slechtste van alle zeventien geteste elektronicaproducenten. In hetzelfde onderzoek uit november vorig jaar scoorde het bedrijf ook al het laagste.

De score, een beschamende 0,8 op een tienpuntenschaal, is te wijten aan de volledige geheimhouding die Nintendo aanhoudt op milieugebied. Daar waar de andere bedrijven voornamelijk openheid geven over hun beleid, houdt de Japanse spellenmaker de kaken stijf op elkaar. Greenpeace deelt het cijfer 0 uit op alle punten waarop bedrijven geen informatie vrijgeven.

Microsoft scoort ook zwak, met een beoordeling van slechts 2,7. Dit komt onder andere omdat het bedrijf niet duidelijk maakt hoe de gegevens over recycling zijn berekend. Sony staat op de vijfde plaats van alle geteste bedrijven, met een relatief goede score van 5,5. Dit is onder meer te danken aan de verhoogde efficiëntie van het energiegebruik.

Toch hebben alledrie de spelcomputerbakkers nog een aantal stappen te zetten om daadwerkelijk tot een excellente producent op milieugebied uit te groeien. Lees het hele rapport, met Nokia op nummer een met een 7,5 hier.