Nintendo Switch niet backwards compatible met Wii U of 3DS | Gamer.nl

Nintendo Switch niet backwards compatible met Wii U of 3DS | Gamer.nl

Nintendo Switch is niet backwards compatible met Wii U- of 3DS-games.

Dat heeft het bedrijf bevestigd in een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu. Nintendo laat weten dat de gisteren onthulde hybride console niet de opvolger van Wii U en 3DS is.

Famitsu vroeg ook hoe lang de batterijen van de Switch meegaan. De console bestaat immers uit een scherm die, wanneer hij uit de docking station wordt gehaald, overal gebruikt kan worden. Hier kon Nintendo nog geen direct antwoord op geven, maar het bedrijf geeft aan dat het doel is dat mensen overal op de Switch kunnen spelen zonder dat er een oplader nodig is.

Nintendo meldde ook dat wanneer mensen de Switch in de winkels kopen, sowieso de Joy-Con(L) en Joy-Con(R) in de doos zitten. Dit zijn de linker- en rechterhelft van de controller die aan beide uiteinden van het scherm worden geplugd. Het is nog niet bekend of het middenstuk van de Joy-Con, waar beide helften ingeplugd kunnen worden om een traditionele controller te maken, ook in de doos komt.

Tot slot vroeg Famitsu nog of het mogelijk wordt om smartphone apps op de Switch te spelen. Er gaan al geruime tijd geruchten dat het mogelijk wordt om apps als Pokémon Go en Super Mario Run op de console te spelen. Ook hier kon Nintendo nog geen antwoord op geven.

De Nintendo Switch komt in maart 2017 uit. Een prijs en de lancerings line-up zijn nog niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou