De mannen achter de stripreeks Broken Saints, die tevens een next-gen game aan het ontwikkelen zijn en in 2001 een Sundance Festival Award in de wacht wisten te slepen, hebben op hun blog alles onthuld van wat zij tot nu toe over de Nintendo Revolution afweten. Al hun informatie is voornamelijk gebaseerd op contacten met andere ontwikkelaars binnen de industrie. Gyroscopische controls:

Momenteel heeft Nintendo in een paar GBA games (Yoshi's Universal Gravitation, WarioWare Twisted!) gyroscopen geïmplementeerd, waarmee de gamewereld te beïnvloeden is door de handheld te draaien en te kantelen. Deze technologie zal ook in de unieke controllers van de Revolution geïmplementeerd worden. Niet elke game zal deze ondersteuning hoeven bieden, maar de technologie zal wel aanwezig zijn en in ieder geval één launchgame zal er volledig gebruik van gaan maken.

Touchscreen:

Als voortvloeisel uit de Nintendo DS, zullen de controllers van de Revolution ook van een touchscreen voorzien worden, of zal een zelf ontwikkelde PDA onderdeel uit gaan maken van de controller. De mogelijkheden hiermee zijn in principe onbeperkt, gezien de controlmogelijkheden hiermee sterk uitgebreid kunnen worden. Zeker in combinatie met de gyroscopen.

Wireless: Net als de Xbox 360, zal ook de Revolution standaard met draadloze controllers geleverd worden. Het zal echter nog veel verder gaan dan enkel de controlinterface, en meer richting serieuze data transfers en communicatie gaan. Dit kan gebeuren tussen het touchscreen en de console, tussen spelers zelf, van Revolution naar DS, van Revolution naar een PC en natuurlijk ook tussen Revolution consoles onderling. Stereoscopisch beeld:

De grootste vernieuwing zit hem echter in de manier waarop de games gevisualiseerd worden. Deze worden namelijk zodanig geprojecteerd, dat een werkelijk drie dimensionaal beeld ontstaat met ware diepte. Deze technologie zal vergelijkbaar zijn met 3D films zoals de IMAX features, waarbij de gebeurtenissen op het scherm echt uit het witte doek lijken te springen. Dit zorgt voor een veel interactievere beleving.

Op een recent gehouden film conferentie genaamd ShoWest, onthulden kopstukken als George Lucas, Robert Rodriguez, Robert Zemekis, James Cameron en Peter Jackson al, dat ze serieus van plan zijn om rond het jaar 2007, alle grote bioscoopketens van goedkope digitaal stereoscopische 3D technologieën zoals IMAX te gaan voorzien. Rodriguez onthulde hier ook aan een contactpersoon van Broken Saints, dat ze zich er van bewust waren dat een bepaalde spellenmachine al eerder dan zij met zo'n technologie de mainstream markt zal gaan betreden.

Nog gekker wordt het met de onthulling dat Nintendo vorig jaar op de E3 achter gesloten deuren al een add-on voor de GameCube had gedemonstreerd, die een stereoscopisch beeld mogelijk maakte. Sindsdien is deze add-on uit ontwikkeling gehaald om het volledig te implementeren in de Revolution.

Het klinkt allemaal nog redelijk speculatief en honderd procent betrouwbaar is het natuurlijk niet, maar al deze features komen wel sterk overeen met enkele patenten die Nintendo ingediend had, evenals informatie en geruchten die al langere tijd circuleerden. Het zal ons dan ook niets verbazen wanneer de uiteindelijk console qua features sterk overeen zal komen met wat hierboven geschetst is.