'Nintendo produceert 20 procent minder Switch-consoles vanwege chiptekort'

'Nintendo produceert 20 procent minder Switch-consoles vanwege chiptekort'

Nintendo zou dit fiscale jaar twintig procent minder Switch-consoles produceren dan verwacht vanwege het aanhoudende chiptekort.

Dat meldt Nikkei. Nintendo was van plan om in dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2022, dertig miljoen exemplaren van de console te produceren. Vanwege het wereldwijde tekort in halfgeleiders, waarmee chips worden gemaakt, zouden dat er nu nog maar 24 miljoen zijn.

Nintendo heeft de claim van Nikkei niet bevestigd, al staat de publicatie bekend om diens nauwkeurige journalistiek. Het bedrijf meldde wel dat het "de impact (van het tekort aan chips) op de productie beoordeelt". 

Sinds juni 2021 heeft Nintendo wereldwijd 89,04 miljoen exemplaren van de Switch verscheept. Onlangs kwam een nieuw model binnen de Switch-familie uit waarin een oled-scherm zit ingebouwd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Yow Nintendo... Switch Pro met 16GB geheugen. Pak de mogelijkheid aan om een nieuw nuttig model klaar te stomen voor release in een tijdperiode waar de chiptekorten eindelijk een beetje ingehaald zijn.

0

Aanbevolen voor jou