Nintendo patenteert football-controller | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de zachte bal is ruimte voor zowel de Nunchuck als de Wiimote met de Wii Motion Plus-uitbreiding. Nintendo heeft enkele voorbeelden gegeven om de werking te verduidelijken.

De speler kan bijvoorbeeld  een gooibeweging maken waarbij de hoek en kracht van de worp wordt bepaald door de Nunchuck en Wiimote. Door de bal in een hoek te houden kan effect meegegeven worden. Door de knoppen in te drukken kunnen eventueel andere opties worden aangepast.

De football-controller kan door de bal van voor naar achter te bewegen ook bepalen hoe hard er gerend wordt, zo blijkt uit de patentdocumenten. Daarnaast kan door de bal van links naar rechts te verplaatsen een tackle ontweken worden of kan gesprongen worden door de bal omhoog te bewegen.

Zadelcontroller

Eerder deze maand kwam er een ander patent van Nintendo voor een speciale controller aan het licht. Met de opblaasbare zadelcontroller zouden spelers onder andere paardrijgames kunnen spelen.

  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou