Nintendo heeft een nieuwe ontwikkelstudio geopend in de Japanse hoofdstad Tokyo. De studio, welke geleid zal worden door de geestelijk vader van Zelda en Mario, Shigeru Miyamoto; werkt op het moment aan twee verschillende games voor de Nintendo consoles. Wat voor soort games het hier betreft is nog niet duidelijk. Ook de officiële naam van de nieuwe studio blijft voorlopig uit.

Wel duidelijk is al het feit dat de ontwikkelstudio een samenstelling zal zijn van ex-werknemers afkomstig van bedrijven als Sega, Capcom, Konami, Square-Enix en Namco. Dat zijn dus zeker niet de minste ontwikkelaars te noemen en voor Nintendo kan dit weleens de extra slagkracht betekenen die ze vooral de laatste tijd zo hard nodig hebben binnen de ontwikkeling van games.

Meer nieuws over deze nieuwe ontwikkelstudio zal mogelijk volgen op de E3. Verwacht echter op korte termijn nog geen games van deze studio, gezien het net is opgericht. Men kan er daarom wellicht al vanuit gaan dat pas de volgende generatie Nintendo consoles, games zullen gaan zien van deze ontwikkelaar.