Dit betekent dat spelers hun Nintendo Network-account niet op een andere console kunnen gebruiken. Zij kunnen zich dus niet aanmelden op de console van een vriend, of de Wii U verkopen, een nieuwe kopen en zich met dezelfde account aanmelden. Mogelijk verandert dit nog in de toekomst, maar hier heeft Nintendo nog niets over gecommuniceerd.