Nintendo heeft vandaag de belangrijkste games onthuld die tot en met april van dit jaar voor hun systemen moeten gaan verschijnen. De GameCube lijkt in het eerste kwartaal goed voorzien te zijn qua games, met veel verschillende genres die vertegenwoordigd zijn. Interessantste titels zijn misschien wel het innovatieve Donkey Kong: Jungle Beat, een platformgame die je met twee bongo's bedient, en Resident Evil 4, waarvan je hier de preview kunt lezen. Mario Power Tennis lijkt een leuke, alternatieve tennisgame te worden, terwijl Timesplitters: Future Perfect een goeie console shooter lijkt te worden die voorborduurt op het succes van z'n voorganger. Viewtiful Joe 2 is vooral interessant voor de mensen die wat old-skool uitdaging in hun games zoeken. GameCube:

Donkey Kong: Jungle Beat - 4 februari

Mario Power Tennis - 25 februari

Mario Party 6 - 18 maart

Resident Evil 4 - 18 maart

Timesplitters: Future Perfect - 18 maart

Viewtiful Joe 2 - 1 april

Voor de Nintendo DS lijken met name Wario Ware Touched! en Polarium interessant te zijn. Wario Ware Touched! borduurt voort op het principe van de vorige games in die reeks, alleen nu met microgames die op innovatieve wijze van het touchscreen gebruik maken. Polarium is een puzzelgame die vereist dat je via het touchscreen, combinaties van blokken met elkaar combineert, zodat de gehele constructie steeds verder naar beneden valt. Voor mensen die zin hebben in een avontuurlijke platformer met een hoop vermakelijke minigames, is Super Mario 64 DS ook geen verkeerde keus.

Nintendo DS

Wario Ware Touched! - 11 maart

Pokemon Dash - 11 maart

Super Mario 64 DS - 11 maart

Polarium - 11 maart Voor de GBA staat slechts één interessante game in de planning, namelijk Kingdom Hearts: Chain of Memories. Deze RPG overbrugt het verhaal tussen de twee Kingdom Hearts games op de PS2, waarvan de tweede game dit of volgend jaar zal verschijnen.

GBA

Kingdom Hearts: Chain of Memories - maart