Nintendo kondigt Labo: VR-pakketten aan voor de Switch

Nintendo kondigt Labo: VR-pakketten aan voor de Switch

Nintendo heeft diverse nieuwe Labo-pakketten aangekondigd waarmee een vr-bril gemaakt kan worden.

Nintendo noemt de kartonnen bril, waar het Switch-scherm in kan worden geschoven om zo een vr-bril te maken, de Toy-Con-VR-bril. Het standaard pakket bevat deze bril, alsmede vijf projecten om te bouwen: de Toy-Con-knaller, het Toy-Con-fototoestel, de Toy-Con-vogel, het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-olifant. Ook zit er een schermhoes en een veiligheidskap in het pakket.

Er is ook een Starterset, waarin alleen de bril, de knaller en de veiligheidskap zitten. De andere creaties kunnen via twee uitbreidingssets gekocht worden. Nintendo geeft geen officiële prijzen voor games in de Benelux, maar in de Verenigde Staten kosten het complete pakket en de Starterset respectievelijk 79,99 en 39,99 dollar, en de uitbreidingen 19,99 dollar per stuk. Verwacht wordt dat de prijzen in euro's vergelijkbaar zijn.

Wat voor game-ervaringen er bij Labo: VR worden geleverd, is nog maar deels bekend. Zo geeft Nintendo als voorbeelden de mogelijkheid om een alien-invasie tegen te houden met de knaller en foto's te maken van het zeeleven met het fototoestel. Meer informatie volgt later nog, zo valt er te lezen op de website van Nintendo. Wel is duidelijk dat het mogelijk is om de vr-ervaring uit te zetten en de bijbehorende software in 2D te spelen.

De Labo: VR-pakketten zijn vanaf 12 april verkrijgbaar voor de Switch.

Nintendo Labo
Nintendo Labo
Nintendo Labo

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

1. vr op een 720p scherm met 60fps is een gegarandeerde kots-sensatie! 2. ziet er super oncomfortabel uit 3. google cardboard cost 5 euro ? Naast bovenstaande vraagtekens applaudiseer ik wel voor Nintendo's eerste stap in vr! met de geruchten van een switch HD op komst, wie weet.

0
test

@casualkiller Het is echt BS dat VR op 720p/60fps een garandeerde kots-sensatie is. Ik heb zelf een VFX-1 welke 320x200 op nog geen 30fps en heb daar totaal geen last van motionsickness, maar voordeel is daar dat je de focus en ipd perfect kunt instellen. Er zijn veel meer factoren waarom iets een kots-sensatie is, en belangrijkste is eigenlijk nog wel het niet goed in kunnen stellen van de lenzen en IPD (zet maar eens een bril met een sterkte die niet voor jou is, en ga dan eens goed rondkijken, kots-sensatie van de bovenste plank). 2. Yep, ben het mee eens, ziet er niet echt comfortabel uit, niet voor niets dat zelfs de goedkope vr-phonesets schuimrubber bij de randen heeft waar je deze tegen je gezicht aan zet. 3.Helemaal met je eens, ik vind die 40 euro veel te veel voor wat het werkelijk doet, voor een paar euro koop je al via aliexpress een redelijke fatsoenlijke set. Enuh, in principe is dit eigenlijk al de 3e stap naar vr, publiekelijk de 2e, namelijk de 1ste stap was de Nintendo virtualboy en de 2e (niet publiekelijke was een prototype voor een echte headset). En eigenlijk kun je ook stellen dat met de nintendo powerglove (geweldig vr-device voor die tijd) ook een stap is geweest.

0
test

Uiteraard niet voor de hardcore gamer dit (wie dat ook moge zijn...), maar wel potentieel geinig speelgoed dat een bruggetje kan slaan naar de duurdere / betere VR-ervaring.

0

Aanbevolen voor jou