Nieuws
Nintendo Switch

Nintendo investeert in uitbreiding van ontwikkelteams

Het bedrijf gebruikt de winst die de Switch oplevert om te groeien

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo gebruikt de winst die het succes van de Switch oplevert voor het uitbreiden van diens ontwikkelteams.

Dat liet directeur Shuntaro Furukawa weten in een gesprek met investeerders. Het bedrijf investeert 100 miljard yen (zo'n 764 miljoen euro) in het uitbreiden van diens interne ontwikkelteams. Daarbij moet de "creatieve cultuur" van het bedrijf wel behouden blijven. Ook sluit Furukawa niet uit dat Nintendo andere ontwikkelaars opkoopt. Eerder dit jaar kocht Nintendo al Luigi's Mansion 3-ontwikkelaar Next Level Games.

Nintendo investeert ook 50 miljard yen (zo'n 382 miljoen euro) in entertainment buiten games, zoals films. Het is al bekend dat eind volgend jaar een animatiefilm rondom Mario verschijnt, en volgens geruchten krijgt Donkey Kong ook zijn eigen animatiefilm. Daarnaast is het Super Nintendo World-park in Universal Studio's Japan geopend, wordt dit gebied uitgebreid en komen er ook op andere plekken in de wereld parken.

Tot slot is Nintendo van plan om maximaal 300 miljard yen (zo'n 2,3 miljard euro) te investeren in het verbeteren van Nintendo Accounts, zodat steeds meer mensen consumenten worden van Nintendo. Er zijn op dit moment wereldwijd meer dan 250 miljoen Nintendo Account-leden. Het bedrijf wil de My Nintendo-winkel en ook het beloningssysteem van My Nintendo verbeteren. Ook is het bedoeling dat er meer fysieke Nintendo-winkels komen.

Het bedrijf liet weten dat het nog geen details kan geven over de opvolger van de Switch, behalve dat er intern gepraat wordt over het concept. Het is dan ook nog niet duidelijk wanneer deze lanceert, maar Nintendo gaf wel aan dat het denk dat de levenscyclus van de Switch ongeveer op de helft is. Eerder deze week maakte het bedrijf bekend dat er 92,87 miljoen Switch-consoles zijn verscheept.

Dit artikel delen:

Lees meer

Final Fantasy 14: Endwalker-uitbreiding uitgesteld naar 7 december Prijzen voor Skyrim: Anniversary Edition bekend
0

Reacties op: Nintendo investeert in uitbreiding van ontwikkelteams

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.