Alhoewel Gamer.nl meestal niet aan nieuwsposts over verkoopresultaten van games of systemen doet, vond ik het onderstaande nieuws zo apart dat ik het toch wilde noemen. Daarnaast is het, naast alle negatieve publiciteit rond Nintendo zoals het Capcom nieuwtje van gisteren, wel eens tijd dat 'The Big N' weer eens wat positieve aandacht krijgt.

Wat blijkt namelijk, de nieuwe Zelda game doet het bijzonder goed in Amerika. Naast de 600.000 pre-orders voor de game verkoopt Zelda: The Wind Waker in de losse verkoop ook nog eens heel goed, wat een nummer 1 positie in de console-verkoopcharts heeft opgeleverd. Naast de goede verkoop van Zelda doen Pokémon Ruby & Sapphire het ook erg goed. Deze twee titels domineren eigenhandig de totale verkoop van games voor de handhelds.

Het laatste, derde lichtpuntje voor Nintendo is dat de nieuwe versie van de GameBoy serie, de GBA: SP, het ook bijzonder goed doet. Van deze handheld zijn er al 800.000 stuks verkocht in Amerika alleen. Hopelijk weet Nintendo deze goede resultaten vol te houden. Peter MacDougall, verkoop en marketing manager van Nintendo Amerika had er het volgende over te zeggen:"While no one will know the champion of this season's college basketball tournament until next week, the winner of this spring's video game tournament is Nintendo,"

"Game Boy Advance SP, Zelda, and Pokémon represent a three-point play that players and retailers dream about." Het hele artikel over de verkoopresultaten van Nintendo is op deze pagina te lezen