Nintendo heeft mogelijk divisie voor verfilmingen opgericht

Nintendo heeft mogelijk divisie voor verfilmingen opgericht

Het lijkt er op dat Nintendo een divisie binnen het bedrijf heeft opgericht dat specifiek bedoeld is voor gameverfilmingen.

Twitter-gebruiker MichaelO2k vond in de registratie van de aankomende Mario-animatiefilm op de United States Copyright Office-website diverse bedrijfsnamen. Naast bekende namen die gerelateerd zijn aan de film, zoals Nintendo of America, Nintendo Co Ltd, Illumination Entertainment en Universal Pictures, werd ook de naam 'Nintendo Studios, LLC' vermeld.

Het is voor zover bekend voor het eerst dat de naam Nintendo Studios ergens wordt gebruikt. Hoewel Nintendo niet naar buiten heeft gecommuniceerd waar deze divisie voor dient, is het waarschijnlijk dat alle verfilmingen van Nintendo-franchises hier onder gaan vallen.

Overigens wordt bij het handelsmerk ook 'M Brothers Productions' vermeld. Dit is een divisie die specifiek voor de Mario-film is opgericht - iets dat vaker voorkomt bij het maken van films.

Nintendo's Shigeru Miyamoto gaf vorig jaar in een gesprek met investeerders al aan dat het bedrijf van plan is om meer films gebaseerd op diens franchises te maken. Het feit dat er nu een 'Nintendo Studios' bestaat lijkt dan ook geen toeval.

De Super Mario-film zou eerst eind dit jaar in de bioscopen draaien, maar is inmiddels uitgesteld naar het voorjaar van 2023. Chris Pratt (Guardians of the Galaxy, Jurassic World, Parks and Recreation) spreekt de stem van Mario in. Jack Black verleent zijn stem aan Bowser, Seth Rogen aan Donkey Kong, Anna Taylor-Joy (Queen's Gambit) aan Princess Peach en Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia) aan Luigi. Verder spreekt Keegan-Michael Key de stem in van Toad, Kevin Michael Richardson de stem van Kamek, Fred Armisen de stem van Cranky Kong en Sebastian Maniscalco de stem van Spike.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou