Nieuws
Nintendo Switch

'Nintendo gooit Switch-productie omhoog in verband met verbeterd model'

Het bedrijf zou dit fiscale jaar dertig miljoen exemplaren willen produceren

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo zou van plan zijn om de productie van de Nintendo Switch omhoog te gooien, mede vanwege een aankomend verbeterd model.

Het zou gaan om dertig miljoen exemplaren in dit fiscale jaar. Dat claimt het Japanse Nikkei, dat over het algemeen goed geïnformeerd is over de interne plannen van het Japanse bedrijf. Het fiscale jaar is op 1 mei begonnen en loopt tot 31 maart 2022. 

Nintendo heeft nog niet eerder in een jaar tijd zoveel exemplaren van de Switch geproduceerd - daarmee lijkt het bedrijf dus te verwachten dat de vraag naar de console dit jaar toe blijft nemen. De toename in productie zou deels in gang worden gezet vanwege een mogelijk aankomend verbeterd model van de Switch. Daar gaan al geruime tijd geruchten over, maar Nintendo heeft het bestaan van deze krachtigere versie van de Switch tot dusver niet bevestigd.

Nikkei meldt daarbij dat de toename in productie afhankelijk is van de mogelijkheden van fabrikanten in verband met het huidige tekort aan halfgeleiders. Dat zorgt er - naast de populariteit van de producten - ook voor dat de PlayStation 5 en Xbox Series X en S sinds lancering eind vorig jaar moeilijk verkrijgbaar zijn.

Nintendo zelf bevestigt of ontkent Nikkei's claim niet. "Er is niets dat we kunnen vertellen over productiecijfers en verbeterde modellen." Aanstaande donderdag maakt Nintendo de cijfers van het afgelopen fiscale jaar bekend. Eind 2020 waren er wereldwijd bijna tachtig miljoen exemplaren van de Switch verkocht.

Nintendo Switch

Dit artikel delen:

Lees meer

Saints Row: The Third Remastered komt op 22 mei naar Steam Is waterkoeling beter dan luchtkoeling?
3

Reacties op: 'Nintendo gooit Switch-productie omhoog in verband met verbeterd model'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 3 mei 2021 12:03
  Als er een verbetering in het model komt dan zal die grote kans aangekondigd worden op E3.
  Nintendo is aanwezig met hun programma dus zou een uitgelezen moment zijn.
  Zou ik denken. Vooral omdat ze nu weten dat Sony en Microsoft geen hardware zullen aankondigen kunnen ze die aandacht volledig opeisen.
  En dan nog gecombineerd met nieuwe beelden van Zelda en metroid zou het een behoorlijke goede Nintendo E3 direct maken. Voor Mij althans.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 3 mei 2021 13:30
  @watashi wa maurice desu. Het kan altijd natuurlijk, maar om verwachtingen in te perken: ik denk niet dat Nintendo het op E3 onthult. Meestal doen ze dat niet op dergelijke evenementen, maar op aparte momenten via bijvoorbeeld een losstaande video + persbericht.

  Daarbij zullen ze de nieuwe versie van de Switch relatief dichtbij de releasedatum willen onthullen. Als ze dat te vroeg doen, verliezen ze immers veel verkoop van de reguliere Switch.

  Enige kanttekening is dat ze sommige games misschien volledig willen onthullen / tonen in combinatie met een nieuw Switch-model om zo de beste versies van de games te kunnen tonen. Dat is de enige reden die ik kan bedenken waarom ze misschien toch voor een E3-onthulling gaan. Maar nogmaals; het lijkt mij onwaarschijnlijk. Natuurlijk word ik tegen die tijd graag op mijn ongelijk gewezen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 3 mei 2021 18:32
  Leuk dat ze willen, maar echt grote producties zal toch niet gaan lijkt mij vanwege dat alle fabrieken al compleet volgeboekt zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.