Nintendo geeft foutieve informatie over Fifa 19-actie op Switch | Gamer.nl

Nintendo geeft foutieve informatie over Fifa 19-actie op Switch | Gamer.nl

Nintendo heeft spelers van Fifa 19 op de Switch foutief geïnformeerd over een promotionele actie van de Ultimate Team-modus. In de populaire modus geeft EA aan dat er dagelijks nieuwe 'Squad Building Challenges' zijn. Echter is dit bij de Switch-versie niet het geval.

Via een tweet van de Amerikaanse Nintendo wordt de actie benoemd en uitgelicht voor de Nintendo Switch. Zo worden er onder andere speciale pakketten en gethematiseerde outfits beschikbaar gesteld. Dit blijkt dus niet mogelijk voor Switch-spelers.

Deze Squad Building Challenges zijn puzzels met specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden om beloningen te krijgen, vaak in de vorm van gratis spelerspakketten. Deze dagelijkse nieuwe puzzels zijn onderdeel van de zogenoemde FUTMAS-actie ter viering van de feestdagen. Deze tijdelijke actie wordt dan ook in onderstaande video gepromoot.

Aan het einde van de video wordt in kleine letters omschreven dat de dagelijkse en wekelijkse uitdagingen niet van toepa ing zijn op de Switch-versie van de game.

De fout van Nintendo wordt benadrukt door Reddit-gebruiker 'BrychanJ'. Daar legt de gebruiker uit dat Nintendo zich schuldig maakt aan misleidende reclame. Daarnaast staat in het betreffende bericht een afbeelding van de actie die ook op de nieuwsfeed van de Nintendo Switch wordt vermeld.

Fifa 19

Meerdere gebruikers hebben ondertu en gereageerd op de misleidende tweet van Nintendo over de FUTMAS-actie in Fifa 19. Tot nu toe heeft zowel Nintendo als EA nog niet gereageerd op de berichten van gedupeerde spelers. Het is daarmee nog niet duidelijk of deze acties alsnog op de Switch-versie gaan verschijnen of geheel wegblijven.

De Switch-versie van Fifa 19 is al eerder geplaagd door weggelaten functies vergeleken met andere consoles. Zo is het niet mogelijk om de Fifa 19 Companion-app te koppelen aan een Switch-account van Fifa 19. Daarnaast zijn er duidelijke verschillen in de grafische en technische kwaliteiten van de Switch-game.

Fifa 19 is verkrijgbaar voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou