Nieuws
Fifa 19

Nintendo geeft foutieve informatie over Fifa 19-actie op Switch

Betreffende actie wel op andere platformen beschikbaar

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Nintendo heeft spelers van Fifa 19 op de Switch foutief geïnformeerd over een promotionele actie van de Ultimate Team-modus. In de populaire modus geeft EA aan dat er dagelijks nieuwe 'Squad Building Challenges' zijn. Echter is dit bij de Switch-versie niet het geval.

Via een tweet van de Amerikaanse Nintendo wordt de actie benoemd en uitgelicht voor de Nintendo Switch. Zo worden er onder andere speciale pakketten en gethematiseerde outfits beschikbaar gesteld. Dit blijkt dus niet mogelijk voor Switch-spelers.

Deze Squad Building Challenges zijn puzzels met specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden om beloningen te krijgen, vaak in de vorm van gratis spelerspakketten. Deze dagelijkse nieuwe puzzels zijn onderdeel van de zogenoemde FUTMAS-actie ter viering van de feestdagen. Deze tijdelijke actie wordt dan ook in onderstaande video gepromoot.

Aan het einde van de video wordt in kleine letters omschreven dat de dagelijkse en wekelijkse uitdagingen niet van toepassing zijn op de Switch-versie van de game.

De fout van Nintendo wordt benadrukt door Reddit-gebruiker 'BrychanJ'. Daar legt de gebruiker uit dat Nintendo zich schuldig maakt aan misleidende reclame. Daarnaast staat in het betreffende bericht een afbeelding van de actie die ook op de nieuwsfeed van de Nintendo Switch wordt vermeld.

Fifa 19

Meerdere gebruikers hebben ondertussen gereageerd op de misleidende tweet van Nintendo over de FUTMAS-actie in Fifa 19. Tot nu toe heeft zowel Nintendo als EA nog niet gereageerd op de berichten van gedupeerde spelers. Het is daarmee nog niet duidelijk of deze acties alsnog op de Switch-versie gaan verschijnen of geheel wegblijven.

De Switch-versie van Fifa 19 is al eerder geplaagd door weggelaten functies vergeleken met andere consoles. Zo is het niet mogelijk om de Fifa 19 Companion-app te koppelen aan een Switch-account van Fifa 19. Daarnaast zijn er duidelijke verschillen in de grafische en technische kwaliteiten van de Switch-game.

Fifa 19 is verkrijgbaar voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Tweede dlc-personage Super Smash Bros. Ultimate gelekt Update: De winnaars van de Battle Edition van Call of Duty: Black Ops 4
2

Reacties op: Nintendo geeft foutieve informatie over Fifa 19-actie op Switch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 17 december 2018 13:44
  ik heb er geen FUT meer voor, dit soort games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaapGoose

  • 17 december 2018 13:55
  We willen toch met z'n allen geen lootboxes meer? Dan héb je eens een keer een platform zonder lootboxes, is het wéér niet goed…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.